Skriv ut

Rock yOur Life Free's låt "Apati" som ingår i projektet "Inte ett apatiskt barn till!", handlar om flyktingbarnens/familjernas många tragiska öden när de blir asylärenden hos migrationsverket. Med förhoppning om en konstruktiv debatt önskar Rock Your Life Free att här på vår hemsida, www.rockyourlifefree.se, få in positiva förslag om hur vi ska lösa apatifrågan.

Idag bryter våra politiker mot flera av FNs konventioner om mänskliga rättigheter. De manipulerar reglerna för de asylsökande samt med mera kosmetiska beslut försöka undvika opinion och kritik. Regeringens nya prejudicerande beslut är ett steg i rätt riktning. Det grundar sig på en skala, baserat på graden av apati och andra problem rörande barnet, som blir avgörande för om barnet skall få stanna i Sverige.

Jag är övertygad om att det finns en stor folklig vilja att hjälpa de apatiska flyktingbarnen. För mig är det viktigt att invandrarministern är en visionär och för talan för dessa barn och inte emot dem.

De förslag vi får in om apatifrågan kommer vi överlämna till migrationsverket och migrationsministern Barbro Holmberg. Idag lever ca 12000 människor i Sverige i väntan på svar om de får stanna. Av dem finns ca 3500 barn som inte har tillgång till skola och ca 100-120 barn som är apatiska. För detta har Sverige fått kritik för från FN, det anses som ett brott mot konventionerna.

Kampanjen "Inte ett apatiskt barn till!" stödjs av låten och videon "Apati" som finns att hämta gratis här på hemsidan.
Kampanjen kommer att bestå av banderoller, affischer och stickers och hoppas få stöd från press, radio och TV.
Projektet stödjer Rädda Barnens insamling via deras pg: 902003-3.

Med vänlig hälsning
/Rolf